vuzf
Фокусът на обучението е насочен към прилагането на натрупаните знания.

ВУЗФ открива магистратура по „Лични финанси и мениджмънт на малък бизнес“

Нова магистърска програма „Лични финанси и мениджмънт на малък бизнес“ организира Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Тя е насочена към хора, планиращи да развиват свои собствени бизнеси, както и за всеки, който се интересува от придобиването на практически управленски умения.

„Фокусът на обучението е насочен не просто към натрупването на определени знания, но към процеса на последващото им прилагане“, обясняват от университета. Обучението е адаптирано към специфичните особености на проактивните хора. Има отворени теми, над които студентите сами избират да работят, а съдържанието освен в класически лекции ще се преподава в уъркшопове и тренинги. Също така бъещите предприемачи ще могат да използват академичната база като платформа, от която да правят проучвания и да развиват собствени бизнес идеи.
Затова и самите практически занимания няма да се провеждат върху абстрактни примери от практиката, а върху идеята за предприятие на самите студенти.

Програмата е така организирана, че всички лекции и упражнения ще се провеждат в почивните дни (макар и не всеки уикенд), с което университетът опитва да създаде максимално удобство на младите предприемачи, така че ученето да не пречи на тяхната работа.
Желаещите да се запишат ще бъдат подбирани с интервю, чиято цел е да събере студенти, които могат да работят в екип. Целта на този подход е да се създаде среда, която увлича и мотивира.

За по-подробно запознаване с програмата, от ВУЗФ организира три събития със свободен вход през юли. На тях кандидат студентите ще могат да преценят дали програмата им допада, или не, и чак тогава да решат дали ще се запишат.

Допълнителна ниформация за програмата може да се получи от сайта на ВУЗФ, както и от фенстраницата на самата програма във фейсбук. Там се организира и промоционална игра, даваща възможност на спечелилите да получат няколко частични и една пълна стипендия през учебната 2017-2018 година.

Tags , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>