4_32_1-990x743
Завършилите ще разполагат с онези умения, необходими за работа като макроикономически анализатори или като инженери на данни (data engineers).

СУ открива магистратура по икономическо моделиране

Ако някога сте искали да бъдете нещо повече от поредния вишист с диплома по икономика, може би новата магистърска програма  на Софийския университет, ще ви се види интересна. Стопанският факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ открива програмата „Приложна иконометрия и икономическо моделиране“. След завършване на обучението трябва да разполагате с онези умения, които ще са необходими но човек да бъде макроикономически анализатор и да се реализира на позиции във финансовия сектор сектор, или като data engineer.
Обучението  ще се провежда в сътрудничество с глобалния лидер в областта на аналитичните решения Experian и цели да подготви специалисти, които без затруднения да  намират реализация като анализатори на данни. Програмата ще бъде фокусирана върху съвременните приложения в областта на анализа на икономически данни и процеси, а курсовете се водят от специалисти, притежаващи обширен опит както в академичната сфера, така и в практиката. Курсът ще съчетава теоретична подготовка с изграждане на умения за решаване на реални проблеми. Практическите приложения се реализират върху реални данни чрез използването на софтуерни среди като R, Python, VBA, SQL, EViews, SAS, SPSS/PSPP и др.

„Магистърската програма има за цел да допринесе за изграждането на специалисти със задълбочени аналитични умения, развити компетентности за работа с данни и добра подготовка за работа по аналитични проекти. Учебният план и съдържанието на учебните курсове съответстват в максимална степен на изискванията за анализаторските позиции във водещите консултантски, финансови и публични институции у нас и в чужбина“, коментира Доцент Ралица Ганева, която е един от основоположниците на програмата. Тя обясни също, че обучението ще се осъществява изцяло на английски език и ще включва специализирани дисциплини, като е базирано на водещата международна икономическа литература.

Крайният срок за кандидатстване е 10 септември, а повече информация за програмата може да се открие на нейния уебсайт http://aeem-feba.info.

Tags , , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>