varshets
Красивият и спокоен град от Северозападна България - Вършец също може да е сцена на ужасни престъпления, но за някои от тях дори не се чува.

Сигнал за изнасилване във Вършец се подминава вече два месеца

Изнасилванията рядко се подминават от местните медии, ако се случват в малък град. Още по-рядко се подминават, ако не са се случвали от години, или ако се случват за първи път. Точно този парадокс виждаме в балканското градче Вършец. От сводката на МВР Монстана се вижда, че такъв сигнал е подаден на 17 ноември от жена, която твърди, че е изнасилена в дискотека в град Вършец на 6 ноември около 3-4 часа. Тя е посочила и извършител на престъплението – 37-годишен мъж с инициали Г.Г.

Веднага се набива на очи, че самият сигнал е подаден с цели 11 дни закъснение. В това време жената е търсила лекарска помощ и е подлагана на натиск да не подава сигнал, твърдят нейни близки. Именно преодоляването на страха от саморазправа бил причина все пак да се обърне към полицията. Също според близките на жената, извършителят на деянието е личност със значимо влияние в областта, поради което дори местните власти се притесняват от случая.

Преглед в архивите на медиите от Северозападна България показва, че такива случаи редовно биват отразявани, още преди официално да се повдигнат обвинения. За инцидента във Вършец обаче не се споменава и дума, вече два месеца по-късно. Това според местни е първото изнасилване от десетилетия и всъщност няма спомен кога преди това е имало подобен инцидент във Вършец.

„На стената“ потърси за коментар Областната дирекция на МВР в Монтана. Отговорът бе, че има образувано досъдебно производство, което се провежда по указанията на прокурор от Районна прокуратура Берковица. „На стената“ ще продължи да следи развитието на случая и да сигнализира, ако има данни за прикриване на истината.

Tags , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>