Интелектът на бегълците навярно надхвърля този на всички надзиратели, които ги изпуснаха, взети заедно. Същото се отнася и за куража и решимостта им.
Интелектът на бегълците навярно надхвърля този на всички надзиратели, които ги изпуснаха, взети заедно. Същото се отнася и за куража и решимостта им.

7 неща, които научихме след бягството на убийци от затвора

Дори човек със средно ниво на интелект може да си формира правилна концепция как да се третират опасни затворници. За неспециалистите вече има достатъчно видеоматериали от по-напредналите държави. Как се настаняват в затвора, как се третират, как се осъществяват свижданията им и как може да бъдат извеждани при нужда. Инцидентът ясно показа, че капацитетът на вътрешния министър Валентин Радев и правосъдния министър Цецка Цачева не позволява създаването на сигурна система и за това сме щастливи да споделим някои изводи, така че те повече да не се игнорира съществуващо по темата познание. 

Правосъдният министър и вътрешният министър имат много съмнително ниво на интелект, след като не могат да проумеят докъде води политиката им полицаи и надзиратели да получават обидно ниско заплащане? А може и да имат интелект, но тогава под съмнение са моралът и неподкупността им?

Нещо в процедурата за оценка кои затворници са опасни куца. За нормално мислещ човек е недопустима мисълта, че двама опасни рецидивисти може да се окажат на едно и също място едновременно без да са оковани?

С политиката на ниски заплати е нормално в затворите да работят надзиратели, които не стават за нищо – нямат кураж, нямат мотивация, нямат физическа, прсихическа и практическа подготовка?

Със сигурност в системата има и читави хора, но те не са били на правилното място в правилното време. Може би този момент е чакан, или нарочно създаден.

Чистачките и социалните работници имат повече интегритет, почтеност и кураж от надзирателите. Добре е тези съсловия също да получат дължимото уважение и справедливо заплащане? Дори съпричастността на чистачка и социален работник към инцидента да е измислена с някаква цел, изводът остава верен.

Правосъдният министър и министърът на вътрешните работи са пълни некадърници, след като не могат да създадат такава организация, че подобни вериги от събития да се планират с месеци? Става дума за убийци, които са имали неконтролирана комуникация с външния свят и тя е била двустранна, като е включвала дори внасянето на оръжие.

Изненадващо е защо на такива престъпници се позволява да работят, вместо да стоят заключени по 23 часа в денонощието и да се разхождат по един час в клетка с размерите на половин тенис корт?

Tags , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>