васил-иванов-лучано_cr
Васил Иванов "Лучано" не е подкрепен от ръгби федерацията за служебен министър на спорта. А дали наистина е подкрепен от другите федерации в отвореното писмо, което БТА публикува и, което медиите цитираха?

Как се лобира за служебен министър с фалшиви новини? Българското ръгби не подкрепя Лучано

Ако вече сте бил спортен министър в редовно правителство, ръководил сте някоя и друга федерация и сте печално известен с действията си без сериозни шансове отново да участвате в правителство, не се отчайвайте. Вие, ваши приятели, или просто някой шегаджия може да ви „издигне“, правейки на глупаци спортната общественост. Точно това може би се случва с Васил Иванов – „Лучано“, за който БТА, „Дневник“, „Блиц“ и още редица сайтове съобщиха, че бил номиниран за служебен министър на спорта с отворено писмо на редица спортни федерации. Оказа се, че поне една от федерациите, не е номинирала „Лучано“. И това поставя под въпрос достоверността на самия документ, както и мотивите на тези, които го публикуват.

Името й е попаднало в списъка случайно, или нарочно, но не със съгласието на нейния президент. Става дума за Българска федерация по ръгби, която е посочена като организация подкрепяща „Лучано“. Нейният президент Атанас Зафиров обаче опроверга информацията в една от тематичните групи за ръгби – Rugby Man. За „На стената“ той обясни, че информацията за включването на федерацията под такова писмо е категорично невярна (пълният отговор на Атанас Зафиров по-долу).

Не е ясно кой е допуснал грешката, авторът на писмото до БТА, самата телеграфна агенция, която е цитирана от останалите медии. Не е ясно и дали няма и други федерации, които не стоят зад „Лучано“, а най-малко ясно е дали някой не прави пиар на бившия министър. Възможно е и зложелатели да искат да навредят на бизнесмена. Едно е сигурно.За обществено обсъждане се изважда от прахоляка името на Васил Иванов.

Утре прегледът на на печата в президентството ще спомене името на Васил Иванов – „Лучано“ и от политическите съветници на президента ще зависи дали и как той ще узнае за възможността да си намери служебен министър на спорта.

Ето пълният отговор на председателя на ръгби федерацията Атанас Зафиров:

Днес в редица авторитетни медии, в т.ч. и БТА излезе информация, съгласно която спортни федерации са подкрепили Васил Иванов-Лучано за служебен спортен министър, в открито писмо до новия президент на България Румен Радев. С огромно учудване видях сред тези федерации и Българска федерация ръгби. Нещо повече, по-надолу се цитира буквално следното „Долуподписаните председатели на спортни федерации с настоящото писмо обявяваме своята подкрепа за господин Васил Минчев Иванов-Лучано, като най-подходящ кандидат за длъжността служебен министър на младежта и спорта“. И доколкото председател на БФР съм аз, на практика се твърди, че съм подписал подобно писмо. Заявявам категорично, че това е неистина , не съм подписвал подобно нещо и няма да допусна по никакъв начин федерацията да бъде причислена към подобни, меко казано екзотични предложения и похвати. В УС на федерацията, подобна тема не е разглеждана, абсурден е и подхода на подписалите подобно писмо(ако е истинско). Още по-абсурдна е т.нар.”кандидатура”, но това е тема на друг коментар и други отношения, които не касаят конкретната информация. Атанас Зафиров Председател на УС на БФР

Tags , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>