16274783640_4bea356522_k
Най-големият спортен турнир на февруари ще бъде "Шестте нации" по ръгби.

Ръгби турнирът на „Шестте нации“ започва утре

Най-силното състезание за определянето на подгласници започва утре. Турнирът на „Шестте нации“ по ръгби, в който ежегодно си дават среща най-силните държави в Европа (Англия, Италия,  Ирландия, Уелс, Франция, Шотландия ) започва в събота и ще продължи до средата на март.  Тази година той има ще има по-силен емоционален заряд, защото още на четвъртфинала на миналогодишната световна, купа европейските отбори отпаднаха и всички четири най-силни отбора в света са от Южното полукълбо. Затова без никаква спекулация може да се приеме, че подреждането на отборите във финала на турнира ще покаже и точното класиране в десетката на най-силните отбори в света.

6n1
Капитаните на отборите от „Шестте нации“.

Най-надъхани трябва да излязат съставите на Англия, които имат да отмиват срама от отпадането си още в груповата фаза на световното, и Франция чийто състав сам се победи в четвъртфиналния двубой срещу Нова Зеландия. Тогава светът бе обиколен от слухове за „преврат“ в състава на петлите, при който решенията се взимат от тарторите, а треньорът е станал само фигурант, за да не изглежда отборът нелепо още при излизането си от съблекалнята.

6n6
Преди миналогодишния двубой между Англия и Уелс.

Най-висок духът пък ще е в състава на Шотландия, които в последните години са приемани за неудачниците на европейския връх, но на световната купа стигнаха до четвъртфинал срещу Австралия и загубиха само с една точка разлика в последните минути, и то заради съдийска грешка.

Някой май е отбелязал есе.
Мъжка любов, или някой май е отбелязал есе.

Правилникът на турнира постановява отборите да играят по един мач всеки срещу всеки,като във всеки отделен двубой домакин ще бъде отборът, който е бил гост на същия съперник в миналогодишното издание.

Тъч в ръгби.
Тъч в ръгби.

Първите сблъсъци ще са Франция – Италия и Шотландия – Англия съответно от 16:25 и 18:50 българско време. В неделя ще играят Ирландия и Уелс от 17:00 часа българско време. Най-сигурният начин да гледате турнира е, ако имате France 2, които излъчват всички мачове от турнира и са достъпни през стандартните абонаменти на кабелните оператори. Освен това може да се ползват услугите на стрийминг сайтове, или да се потърси някоя ирландска кръчма, където задължително се поддържа абонамент за Sky Sports.

Колективен пробив, чрез въртяща схватка (Rolling mall).
Колективен пробив, чрез въртяща схватка (Rolling mall).

И докато съставите загряват за големите сблъсъци, маркетинговата индустрия продължава да смайва с креативността, по която позиционира един или друг продукт с великия спорт.
6n

Tags , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>