djankov
След като опита да замаже причините за повала си като министър с една откровено манипулативна книга, Симеон Дянков почти се отрече и от рода на съпругата си.

Симеон Дянков се провали в най-слагаческото интервю, което е давал

Нещо странно се случва със Симеон Дянков. То може да се види от медийните му изяви, но не и да се обясни. Първо името му попадна в предполагаема разработка на ДАНС, в която е проверяван дали не членува в еврейска организация, излагаща Бойко Борисов като мутра от 90-те, а след това даде интервю в меко казано слагаческа атмосфера при Жени Марчева по BTV. Въпреки плонжовете на водещата пред проваления политик, с които опитваше да го обрисува в профила на реформатор и инстанция, която има висота да оценява следващите политици, няколко странни неща станаха видни.

Най-фрапантен бе въпросът на водещата, която се поинтересува дали съпругата на Симеон Дянков – Каролин Фройнд е от еврейски произход.
Вместо да постъпи като мъж и да напомни на водещата, че въпросът й едновременно е нацистки по дух и неуместен от водеща електронна медия, Симеон Дянков се впусна в обяснения и заяви, че само бащата на съпругата му е бил евреин, а еврейската жилка се предавала само по майчина линия.

Жени Марчева:
Вие и влиятелни еврейски структури в съединени щати стоят зад „Бивол“ и сте замесени в изнасянето на досието „Буда“. Всички знаем за това досие. Имате ли общо със сайта „Бивол“.

Симеон Дянков:
Не, нямам нищо общо със сайта. Интересно е като предложение, но не е вярно

Жени Марчева:
Замесено е и името на съпругата ви междувременно която се твърди, че е от еврейски произход

Симеон Дянков:
Баща й е евреин, но те би трябвало да знаят, че еврейството се предава по майчина линия

Ако в 21-ви век да се обсъжда произхода на човек и съмненията, че той е евреин, са повод журналист да се тревожи, то журналистът очевидно няма място в централна медия, а в маргинални фашистки издания.
Самият факт, че бившият министър прие да отговаря и влезе в обяснителен режим, показа надделяващото нежелание да пази имиджа си, вместо да пази членове на семейството си.

Също интересно е, защо журналистът не си бе направил труда да се запознае с действията на интервюирания и не опита да направи по-задълбочено интервю. Уместно би било да зададе няколко спестени въпроса на бившия министър:

Още ли смята за правилно да се замразява размера на пенсиите и те да се усъвременяват само с темпа на инфлация (такъв вариант на реформа стана известен през есента на 2011 г.)?

Как Дянков обяснява съвпадението, че докато бе икономически вицепремиер „Булгартабак“ бе приватизиран от руската ВТБ, а след като напусна правителството бе приютен именно в надзора на ВТБ?

Чувства ли се успял като политик, след като заради действията му държавата няколко пъти не изпълни свои ангажименти и така България започна да се възприема като страна с по-висок политически риск?

Тези въпроси естествено няма как да бъдат зададени в интервю, което натрапчиво оставя горчивото съмнение за пи-ар акция и завършва с реплика на водещата от сорта „Успех ви пожелавам в Лондон. Добре сте дошъл в това студио, винаги, когато идвате за кратко в България“.

Tags , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>