Макар по дрескод Джеръми Корбин да прилича на активист на Сириза, изказванията му показват изключително овладяна реч, познаване на проблемите и способност да убеждава.
Джеръми Корбин се възприемаше като надежда за обръщане на политиката към обикновените хора, но все по-често усилията му се насочват в отбрана на лидерския пост.

Водещи лейбъристи искат оставката на Джеръми Корбин

Бившият лидер на лейбъристите Ед Милибанд поиска оставката на наследника си джеръми Корбин. В интервю за една от радиопрограмите на ВВС той обяснява, че досега е подкрепял колегата си, но позицията му вече е станала трудна за защитаване. Конкретната причина, както я представи Милибанд, е че Джеръми Корбин не възприема държавата като изпаднала в ситуация на криза.


Лейбъристката партия е втората най-голяма политическа сила в Обединеното кралтво и най-големият поддръжник на оставането в Европейския съюз и се приема като най-ревностен застъпник на свободата на придвижване на хора и достъпа на чужденци до трудовия пазар в Англия.

От встъпването си в длъжност миналото лято Джеръми Корбин работи за по-добра защита на средната класа и хората с ниски доходи, но инициативите му се нападат като твърде леви и често с действията си предизвиква съпротива в собствената си партия.

Вътрешнопартийната опозиция обаче се води от бивши лидери като Ед Милибанд и Тони Блеър, които са обвинявани за обезличаването на партията и превръщането й в дясна политическа сила, единствено набираща гласове сред левия електорат.

Този път атаките, които традиционно се насочват към Корбин, са допълнени и от обвинения за изхода от референдума и неуспеха да се спечели оставане в Европейския съюз.

Те идват във време, когато икономическите експерти на партията също я напускат. Това направи световноизвестният икономист Тома Пикети, който е професор по икономика и автор на бестселъра „Капиталът в 21 век“. Освен пикети икономическия съвет към партиятаостава и без Дани Бланшфлауър.

И двамата имат своите упреци към Джеръми Корбин за неуспеха да спечели вота за оставане в Европейския съюз, макар да не го сочат като главен виновник. 

Tags , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>