OLYMPUS DIGITAL CAMERA
А някога само изглеждаха като да са вредни. Днес вече няма съмнение. / Снимка: Flickr.com, Nedko Ivanov

Какво скрива Волен с фарса си?

Волен си изяде боя. И докато избухналият гняв на обществото изглежда логичен на фона на имунитета, който пази фюрерчето от полиция и правосъдие, остава усещането, че дивотията е била режисирана.
Ако Волен е действал сам, по своя воля, несъгласувано с никой, ще трябва да се предположи, че се е изхлузил от каишката на господарите си в Държавна сигурност. Ако е това, много вероятно е той да си отива от политиката. Ако обаче е бил програмиран да създаде безредици с риск за здравето си, постъпката ще може да се тълкува едновременно като комуникационен ход, целящ дългосрочни ефекти, така и прикриване на безобразия от изборния ден. Та какви сценарии може да обслужва белият бродник:

– Класическите партии са толкова зле, че хората гласуват за онзи, който поне изглежда, че строи магистрали и усвоява европейски пари. В този случай просто е нужно ново дъно, от което да се отличават така наречените леви и десни.
– Бойко Борисов придобива потенциал за авторитарно управление?
– Провал на избирателната комисия да организира изборите (може би в услуга на ГЕРБ)
– Възраждане на Волен за да обира гласове на разколебан левичарски електорат
– Нережисиран срив на демократичната система, за който не трябва да се говори
– Скрито споразумение между ГЕРБ и ДПС

Макар този набор от хипотези да не е изчерпателен, на дневен ред излиза още един въпрос:
Струва ли си 60-годишен мъж, баща на новородено бебе (единствено и първо в живота му) да причинява страдание на жена си и майка на сина му в името на цирка, или под влияние на нещо изконсумирано?

Tags , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>