slavi
Шоуменът е бил приятел, или е подкрепял почти всички водещи политици, а след това се е отричал от тях.

Слави най-вероятно влиза в политиката. Ето на какъв човек трябва да повярваме

„Трябва да ометем всички, след което да възстановим демокрацията“, каза един от сценаристите в  „Шоуто на Слави“ снощи, след като  Конституционният съд реши три от въпросите на шоумена да не бъде подлаган на гласуване на референдума на есен. „Конституционният съд ме дразни и с разни други субекти ме тикат към нещо, което не искам да правя“, пък заяви самият Трифонов тази сутрин в сутрешния блок на Антон Хекимян. На човек не му е трудно да събере две и две и да разбере, че някой опитва да получи три, тоест, че този път Станислав Трифонов най-вероятно сам ще се кандидатира под някаква форма да влезе в държавното управление. Нека обаче прегледаме каузите, които той е подкрепял през годините и да се запитаме готови ли сме да му повярваме.

През 2005 година Станислав Трифонов обявява, че Ахмед Доган е много мъдър човек и не е нещо лошо за България:

 

„Аз го познавам. Познавам го може би от 15 години. Моето откровено мнение е, че господин Доган е един изключително мъдър човек. Аз не съм нито анти-ДПС, нито за ДПС. Аз съм „анти-“ и за определени личности. Такъв ми е характерът. Нито съм адвокат на Доган, нито нищо. Той казва истината. Единственият политик, който се осмели да каже истината. Дали това е изиграло роля да активизира една голяма част от българите, които са негативно настроени към това, че той е турчин, а не към това, че той е интелигентен – може би е изиграло такава функция. Не ми харесва освен това цялата тази терминология, че еди кой си е турчин. И Бойко Борисов я прие. Той е турчин и затова е лош. Хе-хе. Аз може би съм лош, защото съм висок. Или защото съм без коса. Не ми харесва това!Иначе, аз пак казвам, Доган е различен политик, той си има неговите добри и лоши страни, аз обаче не мисля, че той е нещо лошо за България. Или пък поне не е по-лошо от това, което представляват останалите. Не го защитавам. Но по принцип ми е симпатичен. Наистина. Защото съм говорил с него. Всичко, което ви казвам, е на базата на лични контакти. Аз не мога да преодолея личното.
Не знам дали това изречение го е изпуснал, или го е казал нарочно. Като цяло беше извадено от контекста и като извадено от контекста звучеше гнусно. Според мен за България е добре да има повече свестни, честни хора, които да се вълнуват от благоденствието на народа. Такива няма. Вероятно Доган не е такъв политик, но знам, че и другите не са.”

Думите на Трифонов идват, след като Ахмед Доган си е признал в ефира на неговото предаване, че ДПС има обръчи от фирми, каквито имали и другите партии. Още си спомням това предаване. Дори и аз самият си казах „евала за откритостта на Доган“, но не отидох да гласувам за него и на създадох електорални нагласи в негова подкрепа.

Шокираща е лекотата, с която Слави Трифонов гласува доверие на някого и след това го оттегля, без да признае грешка.

Шест години по-късно, през 2011 година Станислав Трифонов  вече преди президентските избори подкрепи открито кандидатурата на Меглена Кунева. Това стана с неин гастрол в предаването му и личното изразяване на подкрепа за бившата еврокомисарка. Днес Меглена Кунева, както  между другото и преди това, е нарицателно за нагаждачество, консумация на властови облаги и хлъзгаво  говорене, от което  хората да не разбират нищо, освен, че някой ги мотае. Не е ясно обаче как и защо Станислав Трифонов реши да подкрепи кандидатурата й за президент, след като тя вече бе известна с отрицателните си черти, които днес и той вече признава.

Времето  минава и през април 2015 година Слави Трифонов посвещава ефирното време на едно свое предаване да интервюира Герман Костин. Човекът, който днес е обвиняем за убийството на едно малко детенце. Да се дадат десетки минути ефирно време на човек да обяснява, че не е извършил конкретно престъпление, предполага че Трифонов трябва да пали свещ за оправдателно отсъждане, или ще трябва да признае пред цяла България е позволил на едно чудовище да обяснява, че е добър човек .

Дотук виждаме, че Станислав Трифонов е човек, който користно, или поради неблагоразумие дава доверието си на личности и каузи, от които след това сам се отрича. Не става дума дали Кунева  е добър политик и дали Доган е добър политик. Става въпрос, че Станислав Трифонов е готов да  гласува доверие, което след това сваля с голяма лекота.

Да се гласува за Слави Трифонов е като да се купи ветропоказател с очакването да служи като компас.

Та какво може да означава евентуално влизане в политиката на Слави Трифонов? Ами например, че в определен етап от мандата си ще убеждава обществото, че е добре да сме със САЩ да речем, а в следващ, че трябва  да сме с Русия. Или, че ще подкрепя плоския данък, а след това ще се обяви за прогресивен. Че ще обещае социална държава, а когато се наложи вдигане на данъците, ще посегне първо на ДДС и то без да компенсира най-бедните за административно създадената инфлация.

Не е нещо невиждано и за сегашната  политическа класа, но притеснителното в случая е друго. На властови позиции ще е той и някои от неговите сценаристи. А те са чиста проба пенкилер интелектуалци. Всъщност дори псевдоинтелектуалци, защото първият признак, че човек е интелигентен, предполага да си знае нивото на некомпетентност и да се въздържа от опити да бъде фактор в неща, от които нищо не разбира. С това не се отрича правото им на изразяване, което употребяват доста свободно всяка вечер, но се напомня, че с думите си влияят на аудитория от стотици хиляди.

Днес се къса снимката на президента (имат право) , след това се обяснява, че 700 000 души съставляват всички имащи право  на глас и отъждествяването им с единствени изразители на националния суверенитет. Това вече не е вярно и е дори опасно. Освен тези 700 000 души, подкрепили референдума на Слави, стоят още близо три милиона  българи, имащи право на глас. И фактът, че те не са подкрепили референдума, най-вероятно означава, че са против него.

Един ден Слави трифонов ще се яви на избори. И гласуването за него, ще е играе ролята на преброяване на глупаците.

Пискливостта  на покемоните (пардон, сценаристите) около слави е нищо повече от провеждане на кампания, за нещо, което ще се случи. В момента просто опитват да настроят по-голяма част от обществото към антисистемния играч Станислав Трифонов. Когато Бойко започне да се  износва, национал-популизмът на Трифонов ще встъпи в длъжност с гръм и трясък.

Между  другото, добре е да си припомним, че някога Станислав Трифонов беше приятел и с Бойко Борисов, а днес е бард на антигерберските настроения. Сервилността му към Георги Първанов и Красимир Гергов, показва поливалентност и готовност за заигравка и с лявото политическо пространство. Как така е възможно да си бил приятел с всички, да си подкрепял практически всеки и след това да претендираш, че имаш визия и от теб става нещо.

„Може би съм  курвата със златно сърце“, каза Шон Конъри в „Недосегаемите“.

Tags , , , , , , , , , , ,
към цялата статия

2 thoughts on “Слави най-вероятно влиза в политиката. Ето на какъв човек трябва да повярваме”

  1. „Освен тези 700 000 души, подкрепили референдума на Слави, стоят още близо три милиона българи, имащи право на глас. И фактът, че те не са се подкрепили референдума, най-вероятно означава, че са против него.“ Боже прибери си вересиите… значи ако не си се подписал за нещо то задължително си против него… евала журналята!

  2. Само като видях заглавието ми стана ясно, че статията е необективна и изцяло в стил pik.bg, bultimes.bg и всички подобни помии.
    Съвет – другия път добави „ШОК!“ преди заглавието – ще е още по-атрактивно при спонсорираната реклама във фейсбук!
    Иначе за материала…съжалявам за загубените 5 минути от живота ми в прочитането й.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>