bb_air_force_president
Премиерът Бойко Борисов опита да скрие страха си от оставката на генерал-майор Румен Радев, а безкритичността на журналистите само му помогна да се разкрие, че е напълнил гащите.

Стреснат и изнервен от оставката на Румен Радев, Бойко Борисов се изложи публично

Когато генерал-майор Румен Радев подаде рапорта си за пенсиониране, едва ли е знаел, че тепърва му предстои да постигне най-голямата си победа. Той прати в нокдаун не друг, а министър-председателя Бойко Борисов. Номинирането на генерала за кандидат президент от лидера на социалистите Корнелия Нинова накара министър председателя да се покаже като пълен страхливец и отново да се оплете в смесица от полуистини и двойни стандарти. Първо се оплака, че социалистите се криели зад генерал кандидат. След това ги  обвини за това, че не издигат свой партиен кадър и накрая косвено набеди началника на отбраната – генерал Константин Попов, че е негова марионетка.

Съжалявам, че с Радев си загубих времето тогава и той ми даваше дума, че няма нищо в политиката. Точно обратното. Обикновено, който ме е излъгал веднъж, няма възможност да ме излъже втори път. Аз като гледам Попов (навярно началникът на отбраната  генерал Константин Попов), кво му е на Попов. Да вземем по един генерал от тук, и да го направим кандидат президент и да развалим армията. Съжалявам, че 125-годишна партия, че нямат един член на партията, който да кажат „е това е нашия кандидат за президент“. Нямат нито един човек на партията. Такава  им е скамейката. Ми кво ще стане, ако ние генерал Попов вдигнем. Да разцепим армията ли какво искат.

Може би Бойко Борисов си мисли, че генерал Константин Попов е някой лабрадор, който подскача всеки път, когато господарят му размаха пръчка. Точно това впечатление остана у зрителите, които дори не разбраха в първия момент за кого говори премиерът. И навярно премиерът забравя, че сегашният президент Росен Плевнелиев беше издигнат за кандидат президент именно от неговата партия и именно като гражданско лице, което не беше партиен член. Значи когато е за ГЕРБ може, така ли?

Може би Борисов забравя, че дори и той беше генерал (леле-мале) и също влезе в политиката след несъгласие с ресорния министър, който му е над главата. Може би точно за това сега с особена лекота опитва да изключи висшите военни, дори след пенсиониране от потенциално включване в политиката.

Може би е добре премиерът да заложи ангажимент за неучастие в политиката за срок от 30 години, който всеки военен да подписва, ако желае да си получи 20-те заплати при пенсиониране.

Във всеки случай Бойко Борисов трябва да обясни какво лошо има един висш военен да се захване с политическа дейност, след като е бил прескочен в списъка с повишения въпреки безупречната си служба и при положение, че публично е изразявал несъгласие с действията на военния министър. Да си трае ли като поредния хамстер, наричащ себе си чиновник, или да постъпи мъжката.

Не става ясно по тази логика защо самият Борисов  напусна поста си на главен секретар на МВР при идването на Румен Петков, вместо  да си трае и да получава заплата. Очевидно човекът има проблем, че на терена може да се появи някой по-достоен. С мъжки качества, който си мълчи и си върши работата, а не прекарва работния си ден, позирайки пред камерите. Това  е запазена територия за министър-председателя, но сега има риск хората да разберат, че не това е работата на еди висш държавник.

Морските свинчета от телевизиите, наричащи себе си „журналисти“, естествено отразиха глупостите на премиера без грам критичност, но за сметка на това напоително.

Само забележете. В понеделник Румен Радев подава рапорт за пенсиониране и във вторник Бойко Борисов с целия му антураж се изтърсва в база „Граф игнатиево“  да показва, че оставката не го е наранила. Чиста проба кризисен пи-ар, отиграна по левашки начин. Първо има оставка на недоволен, след това има публична поява сред колегите му, които обаче чинно мълчат. Единственият говорещ пък е нервиран като за световно. Чудесно, господин премиер.

Когато ГЕРБ за първи път дойде на власт се заговори, че всички висши държавни служители са задължавани от ресорните си министри да си подписват оставките с празно поле за попълване на датата. Тези документи са стояли в касите на министрите, и когато човекът се „отличил“ с независимо мислене и още по-лошо, изказване на лично мнение, липсващите данни в молбата му за напускане се допълвали и той изхвърчал. Не знам дали това е вярно, но съм сигурен, че днес Борисов съжалява, че не е карал генералите да обещават въздържание от политическа дейност преди да навършат поне 80 годишна възраст.

И изобщо, може би ще е най-добре ако Бойко Борисов посочи списък с приемливите кандидат президенти във всяка партия и след това членовете й да избират само измежду шорт листата на премиера.

Тогава и журналистите, които така безкритично приемат премиерските думи, ще са щастливи, че няма да се налага да търсят информация  в аванс. Всичко просто ще им се спуска от Банкя.

Tags , , , , , ,
към цялата статия

12 thoughts on “Стреснат и изнервен от оставката на Румен Радев, Бойко Борисов се изложи публично”

  1. Какъв предател бе помияр.За това че казва истината и не е съгласен да продаде родината си ли

 1. Много точен анализ! Жалко че хората все още не са го преценили и гласуват за Герб!

 2. Даже не е забавно…
  Колко малко трябвало, за да се отпуши шизофренията на един политик. Явно когато висши офицери напускат армията за да правят политическа кариера е ОК само когато е за „нашата“ партия, но когато друга политическа формация използва същия прийом, това е неморално, офицера е продажник и пр.

  Някой помни ли адмирал Манушев? Като военен стигна до зам.началник на отбраната, но хвърли пагоните заради зам.областен (ако не греша) на Варна, след положително оцененото му членство в ГЕРБ.

  ББ не го чух да дудне, когато ген. Симеонов смени фуражката с феса, приставайки на ДПС. Самият ББ май е забравил, че в гардероба му има полицейска униформа с генералски пагони. И на времето подаде рапорт и напусна МВР абсолютно по същия начин- недоволен и в невъзможност да работи с новия вътрешен министър Румен Петков.

 3. Обзалагам се че ще се откаже лично да кандидатства за Президент! В сравнение с ген. Радев е хвалипръцко! (:

 4. Браво за ген Радев. Познавам го лично. Морален човек, отличен организатор и специалист, издигнал се от лейтенант до генерал. Би бил достоен ПРЕЗИДЕНТ, който ще измие позора на сегашния лигльо и подлизурко. Страх ме е, че ние офицерите не сме свикнали върху нас да се излива помия, а това ще се случи, като познавам почерка на ГЕРБ, но той е железен. Вярвам, че ще издържи. И последно може да не спечели единствено ако Цв Цв МАНИПУЛИРА изборите.

 5. Борисов е до стената…. Следва поетапно приключване на неговия проект ГЕРБ. С този ход на Нинова той няма полезен ход. Ако се кандидатира за Президент вероятността му да спечели е много малка на първи тур, почти нищожна. На балотаж всички ще са срещу ГЕРБ и него. Така ще му падне доверието още и на предстоящите предсрочни избори (през месец май-юни 2017) ще ги загуби, както и премиерското място. Ако спечели лично президентството, то лидерската ГЕРБ отново е пред разпад с неговата липса.

 6. Брей какъв честен човек е Борисов, просто се гордея, че го имаме начело на правителството. В същото време си спомням твърде ясно, че майора от пожарната Б. Борисов напускана МВР с мотив, да си запази членството в БКП, тъй като това е несъвместимо със статута му на държавен служител в МВР . Той тогава според вас излъга ли или не е? И аз си мисля, че е „бил е искрен“, а днес виждаме какви лъжци са другите. От днешните му думи остава впечатлението за морална нечистоплътност и подлост. Освен това Радев е воен и генерал, а Борисов политически генерал, като А.Атанасов. Подскача от майор на полковник, от там ген.майор, после след много плач още една звезда и т.н.

 7. Просто го гони,
  а и не само го гони а и го е стигнала параноята
  самият той трябва да си подаде оставката като премиер
  ако реши да се кандидатира за президент .
  Така поне беше казал Ивайло Калфин за Мая Манолова,
  щом се отнася за един, то се отнася и за друг.

 8. народе !! блещи се и гледай бистро– ослушвай се и чувай добре !!! един изваен Генерал от кал е взел да дава оценки кий ще става президент/? какъв си ти бе охлюв ?като си много умен и ербап кандидатирай се да видим твойте плъхове дали ще те изберат// дори ипод натиск/// ннали сега си сърдит и си от ,,, добър материал ,,, но ТОЯ ПЪТ ТВОИТЕ 1 000 000 МЛН. ПЛЪШОЦИ НЯМА ДА ТИ СТИГНАТ !ч!!!!!

 9. Радвам се че,БСП поставиха Б.Б на колене.Хайде да го видим сега.Ако проведат честни избори Б.Б отива в трета глуха.

 10. Реакцията на Бойко е бърза и първосигнална. Мисли в реда на „Ами ако извадим по-големия генерал?“ издават мутренско-тарикатския начин на мислене. Бързината на действие и безспорния авторитет на Бойко на домашната сцена са предимства за България. Дилетантщината и ограничения мисловен хоризонт са недостатъци на международната арена.
  Желая здраве и успех на ген. Радев – изглежда достоен, морален, отговорен човек, патриот и лидер. По-добре за него ще бъде да не се замесва в политиката. Ако реши да „носи кръста“, като се кандидатира за президент, най-добре ще е да излезе като независим, а не да се обвързва с мафиотски структури като БСП и сие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>