DY
Диана Йорданова – клонинг по нелепост на Десислава Атанасова и аватар на финансовия министър Владислав Горанов. Как не може да се усети колко е жалка в очите на интелигентните зрители.

Клонинги, аватари и други бюджетни недоразумения

Според последните тенденции в генетиката клонинг е ново същество, носещо ДНК на своят първоизточник. Нещо като втора клетка, произлязла от делението на първата, но става дума за цял организъм, способен да живее независимо от оригинала си. Пак според последните тенденции, но в киното, аватар е алтернативна телесна форма на една и съща личност. Тоест аватарът си има оригинал и не може да направи нищо без него.
Е, дебатите за бюджет 2016 показаха, че и България може да даде нещо на света – клонинг и аватар едновременно. Запознайте се с депутата на ГЕРБ Диана Йорданова, член на бюджетната комисия и най-новото острие на парламентарната група на управляващите.
Това, което не знаете, че тя има характеристиките на Клонинг – способна е също като оригинала си Десислава Атанасова да изглежда нелепо и да говори пълни глупости, поради което създава усещане за множество хора под знамето на Бойко Борисов. В същото време тя е и аватар на финансовия министър Владислав Горанов – повтаря нещата, които той говори и можем да предположим с голяма степен на увереност, че ако го няма него, тя трудно ще каже нещо умно. Без него тя е само клонинг на Десислава Атанасова. Без Десислава Атанасова, тя е аватар на Владислав Горанов.

Но да не бъдем толкова строги с нея. Всъщност Диана Йорданова единствено затвърждава модела на своя водач Бойко Борисов. След като се беше снишил в първите месеци от втория си мандат, лека полека Борисов набра скорост и в началото на 2015 година започна отново да реже лентички, да строи зали и да обвинява предишните. Да приписва увеличените бюджетни приходи на успехи в борбата с контрабандата, забравяйки, че приходите растат със същите темпове, с които расте и самата икономика. Тоест водещо е не подобряването на събираемостта, а икономическият подем.

Като най-забавният клонинг в киното – Мини Ми от филма за Остин Пауърс, Диана Йорданова скача толкова, колкото своя оригинал. Тука поведението й съвпада и в ролята й на клонинг, и в ролята й на аватар.

След като вътрешният министър Румяна Бъчварова трябваше да се пречупи от напрежението за да заиграе на струната на „лошото наследство“ в един дебат за полицейските протести, Йорданова показа, че прави това не под напрежение, а по занятие.

Ако някой снощи бе гледал предаването „Референдум“ щеше да разбере защо Йорданова е едновременно клонинг по нелепост на Десислава Атанасова и аватар на Владислав Горанов поради неспособността си да формулира собствени тези.

Първо тя обясняваше, че причината за свръхдефицита през 2015 година и големият му размер през 2016 година били следствие от това, че през 2014 година кабинетът „Орешарски“ им бил завещал близо 6% дефицит. Да не си помислим, че е лесно да се свие дефицит, опитваше да ни убеди тя, без да държи сметка, че дефицитът от 2014 достигна година размера си заради еднократен фактор – изплащането на гарантираните депозити в КТБ. Добрина Чешмеджиева обаче не успя, или не пожела да я засече и това внушение се повтори грозно още няколко пъти.

Популистката риторика, кой бил фалирал КТБ и завещал разруха на следващите вече е присъщо за ролята й на клонинг, но не кино клонинг, а биологичен такъв. Защото дори Десислава Атанасова спря да приписва фалита на КТБ на само едно правителство, сочено като любим виновник за всичко.

„Бюджетът не прави реформи, той създава предпоставките за реформи“, пък заяви в едно от другите си изказвания. Много хубаво, само дето това са думи на финансовия министър, а госпожа Йорданова с нищо не ни убеди, че освен предпоставките, се залагат и някакви наченки на реформи.

Линк към пълния запис на предаването, можете да намерите тук. Предупреждавам: може да причини мъчителна смърт за мозъчните ви клетки.

Tags , , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>