Без сервилност, няма израстване в губернията на Бойко Борисов.

Доказан лъжец

Блог медиа „На стената“ е от първите, които открито заговориха, че премиерът Бойко Борисов е лъжец и говори неистини. Сега това е потвърдено и от съда. Премиерът ще трябва да плати обезщетение на журналиста и депутат Елена Йончева за думите си, че държавата плащала милиони за нейните интервюта.

Ако правилно е схваната стратегията на нейната защита, а именно да се отрича авторството на такива изказвания, тя навярно ще може да се отстоява при обжалването на това наказание. Ангажимент да се обжалва пое адвокат Марин Марковски.

Самото дело е за думи на премиера, изречени пред патийни активисти в Бургас, като видеото със скандалното изказване вече е изтрито. Интересно е също, че депутатът Елена Йончева не е завела делото на основание текстове от Наказателния кодекс, където се посочва хипотезата за обида и клевета. Вместо това, тя съди министър председателя и партия ГЕРБ за непозволено увреждане, нормите за което са в Закона за задължнията и договорите.

„На стената“ обаче твърди, че премиерът е лъжец вече две години и не се нуждае от съдебно потвърждение на думите си. Ето няколко примера:

http://www.na-stenata.com/no_contraband_tackle/

http://www.na-stenata.com/boyko_liar/

Tags , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>