idiots

Социалистическата партия се превърна в приют за топ идиоти

Колцина са се запитвали защо всеки път, когато ГЕРБ изглеждат в слаба позиция, някой от първенците в Българската социалистическа партия, се изтъпанва с някаква колосална глупост и моментално изравнява позициите с партията на Бойко Борисов. Най-пресният пример за този поведенчески модел е червеният депутат Таско Ерменков. В деня, в който стана ясно, че министър-председателят Бойко Борисов е бил осъден от колежката му и журналист Елена Йончева, Ерменков реши да предупреждава, че водата в София била замърсена с химикали.

Резултатът от изказването му, е че ГЕРБ раздухаха гафа до небесата и обявиха, че ще запознаят дори ДАНС. Не че агенцията има нещо какво да стори. Ако преследваше всеки глупак, който плямпа глупости, не би останало време за истинските й отговорности. Това обаче е комуникационен удар за правителството, защото вместо да обясняват, как е възможно министър –председател да причинява непозволено увреждане на хора с безотговорните си приказки, днес всички обръщат внимание на червения депутат.
tasko
По същия начин миналата година в навечерието на изборите Крум Зарков настърви хората срещу БСП, шегувайки се в ефир, че с група ченгета крояли планове как да мъчат нечий дядо. Неговата шефка Корнелия Нинова пък обясни какво била отнела демокрацията от хората. Резултатът? Нова загуба на изборите в момент, когато всички допускаха, че социалистите имат шанс да поведат.

Към тази група може да се добавят още много примери, най-знаковият, от които е този с Валери Жаблянов и коментарите му, че народният съд бил необходимо правосъдие.

Всичко това придава реалистичност на комуникационната политика на ГЕРБ, чиято опорна точка често включва обяснението, че самите те не са стока, но алтернативата е дори по-лоша.

Много жалко, другарки и другари, социалисти. Не защото държавата непременно се нуждае от социалистическо управление, а вие я лишавате от него. Жалко, защото държавата се нуждае от алтернатива на ГЕРБ, но вие отказвате да бъдете такава. Вие или сте идиоти, или се правите на идиоти, а резултатът е, че само бетонирате управлението на Бойко Борисов.

Tags , , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>