eupart1
Още ли имаме илюзии, че турската държава е цивилизована и споделя европейските виждания и ценности?

Извращенията с войниците показват що за евроатлантически партньор е Турция?

Не става дума дали превратът срещу Ердоган е нещо хубаво, или лошо. Става дума за цивилизоваността на една държава, с която сме съседи и която наричаме евроатлантически партньор. Турция, в която заловените войници най-вероятно са само изпълнители на чужди заповеди, допусна те да бъдат линчувани и да станат обект на гавра от страна на поддръжниците  на Реджеп Таип Ердоган.

Трябва ли още да се чудим дали е имало арменски геноцид, след като такъв се осъществява и срещу собствените военни. Въпреки поредното  доказателство, че става дума за ориент, а не за цивилизована страна, Турция продължава да е най-важният съюзник на Съединените щати в региона. Барак Обама вече поздрави Реджеп Таип Ердоган за това, че като „демократично избран президент“ е успял да запази властта си след опита за пуч срещу него. Важността на Турция за САЩ е далеч по-голяма от тази на България и затова  е добре  да знаем на какви режими възлага надеждите си водещата сила в НАТО.

В оригинал снимките са публикувани в The Independent.

eupart1
Това са войниците, които в нощтта на петък срещу събота блокираха един от мостовете в Истанбул. Линчът срещу тях се случва още в момента на ареста.

eupart

turkey_soldiers_2
Нечовешките условия, в които са държани арестуваните войници също показват, що за държава е Турция.

turkey_soldiers1

Tags , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>