todorov
От извращенията на "Атака" не е имало такъв срив на нормалността като поведението на Антон Тодоров агресия.

Що за хора ни управляват? Кратък преглед на ГЕРБ, Атака и ВМРО

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров опита да заплаши водещия на сутрешния блок в Нова телевизия Виктор Николаев. Това стана с намек, че екранната му партньорка Ани Цолова вече не води предаването заедно с него. Подобен намек в същото издание на сутрешния блок направи и вицепремиерът Валери Симеонов, с което Николаев без да иска удари голям шлем – като получи заплахи от законодателната и от изпълнителната власти. Ако някой е имал съмнение, че парламент и правителство не са едно и също, ще е добре да го изостави на момента. Видя се, че башибозушкия манталитет е присъщ на хората от управляващата класа без значение дали са назначени в Народното събрание, или в кабинета. Но за да стане докрай ясно ДНК-то на днешната власт, трябва да направим системен преглед на техните характеристики.

На първо място е ГЕРБ. Партията на министър-председателят Бойко Борисов, която заради скорошни сигнали, може вече да е поделена с другия лидер Цветан Цветанов. Тази партия даде на света Живко Мартинов и скандала с муфтените суджуци. Това може да обясни защо премиерът се отказа докато е премиер на борда на държавните самолети от Авиоотряд 23 да има кетъринг. Самият Борисов обаче не се посвени да транспортира футболистите си с държвния самолет.

Също футболистче от антуража на Борисов беше назначено в митниците след есемес до починалия вече Ваньо Танов. Тогава премиерът дори не се притесни да признае, че се е застъпил за момчето, което само показва какъв хамелеон е той. Днес, шест години по-късно вече обяснява колко бил принципен и как не пращал дъщеря си нито на държавна работа, нито в частна фирма, а сестра си спрял да не оглави държавна болница. Само не стана ясно защо трябва той да „праща“ дъщеря си и не може ли тя сама да си изкове пътя напред. Това обаче не е водещо, дъщеря му е човек външен на политиката и намесата на баща й в личния й живот е семеен проблем. Важната поука е, че самият премиер в прав текст признава, че за да отиде дъщеря му някъде, той трябва да я изпрати. От това по-голямо самопризнание з манталитета на Борисов няма.

За вече пълновластния член на триумвирата Цветан Цветанов също може да се каже много. Човекът, който днес използва всяка възможност да се представи като конструктивен и консенсусен политик, очевидно отказва да говори за мандата си като министър. Тогава бездарното ръководство на МВР превърна полицейските групи за арест в кинопродуценти, които всяка седмица нахлуваха за да „закопчаят“ някого и снимаха по няколко пъти действията си, докато извадят правилния кадър. Тогава конструктивният днес министър обясняваше, че дори и само публичният резил на задържаните е достатъчно назидание.
arest-sait
Само че, задържаните започнаха да съдят държавата и да печелят тези дела, а Цветанов не споменава и дума за загубите, които е причинил на държавата преди да изживее катарзиса и да се припознае като обединител. Днес министърът обяснява, че несправедливо е бил обвинен, че МВР подслушва, а автомобилите със специализирана техника, популярни като „цецомобили“ не са следили неудобни на властта хора. Интересно, какво би казал депутатът Цветанов в отговор на обвинението от видеото по-долу.

Най-интересен на днешното време обаче е Антон Тодоров. Изключително чувствителен към това, което се говори за него, депутатът от ГЕРБ предупреди, че ще следи внимателно как го представя пресата, и че може да заведе дела, когато намери основание за това. Та този човек, внимаващ как ще бъде представен, явно добре е овладял приомите на омаскаряването, навярно от времето, когато пишеше против партията, която го направи депутат, и днес никъде не говори, че някой е корумпиран. Само намеква затова.

Но нека да видим едно негово изказване от тази седмица:

„България се лишава от уникалната възможност за първи път комисията да се оглавява от председател, който идва от друг свят – извънземен, мумия“

И още:

„аз съм като мумията, не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам. За ужас на червените“

Радващо е, че не се обяви за някое божество, или поне за Кирил и Методий. Но притесненията относно процесите, които протичат в главата на такъв човек, ако не на професионалната психиатрична общност, изпълват мислите на всеки, който наблюдава състоянието на политическата ни класа. Нека само съберем две и две – човек се мисли за мумия, а след това плаши журналисти в национален ефир. Такова чудо не сме имали от времето на необвързания Волен Сидеров.

Атака

Каквото и да се каже за тази пасмина, ще бъде малко. Те дадоха на България депутат педофил. Те дадоха на държавата и депутат лъжесвидетел при пътния инцидент на Магистрала „Тракия“. Техен, действащ и в момента депутат, заплашваше русенски полицаи че щял да ги уволни всичките, когато станел вътрешен министър. Записи от пиянската му тирада още циркулират в интернет. Имаше щурмови акции във висшето театрално училище НАТФИЗ, а изпълненията по ресторанти, самолети и хотели вече са реална част от фолклора ни.

АТАКА е и най-яркият пример за ширещата се шуробаджанащина. Волен Сидеров направи депутат от бившия си доведен син (има ли такова животно), а след това ги заряза заедно с майка му заради друга депутатка от партията.

Опитите на псевдонационалистическите мекерета да налагат правосъдие, директно атакуващи журналисти и полицаи, също са запазени в интернет. Обидите им към хората, които се гневят включват дори и днешния партньор на Сидеров – Бойко.

Валери Симеонов е не по-малко интересен екземпляр. За разлика от Сидеров човекът е окумуш и успява дискретно да управлява бизнес интересите си. Най-добрият пример е с настаняването на полицаите, охраняващи границата, за което съобщи разследване на „Шоуто на слави“. Нека обаче не забравяме, че Симеонов си призна за амбицията да стане „Кръстник“ на коалицията в този парламент, а днес „предупреждава“ Виктор Николаев как може да загуби работата си.

Другият коалиционен партньор – Красимир Каракачанов и превзетото от него ВМРО също си струва да бъдат отбелязани. Възродени от политическата морга след близо десетилетие извън парламента така наречените патриоти избраха да се коалират не с кого да е, но с партията на Николай Бареков.

По пътя си към властта първо изпратиха Ангел Джамбазки в европейския парламент, а след това приеха ролата на патерица за ГЕРБ във втория кабинет Борисов. Днес патриотът Каракачанов е военен министър, и интелигентно решил да се наслаждава на облагите на позицията си, вместо да упражнява властта си. Вярно, излежда малко комичен, когато се предреши в каки цвят и карго панталони при посещение на военно учение, но да приличаш на матрьошка в пустинен камуфлаж е ниска цена за комфорта на служебния автомобил, държавната заплата и бездействието, докато президент и премиер спорят за самолети, кораби и пехотни машини.

karakachanov-radev-419509-810x0 zx860y484_3044418
Изводът от всичко това е един – разделение на властите няма. Няма и шайка. Има пасмина, която деградира държавността с всеки изминал ден. „Протестна Мрежа“, „Да България“ и ДСБ обаче си мълчат. Може би грантовете им не изискват това правителство да бъде свалено с улични демонстрации.

Tags , , , , , , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>