karuci
Каруците са средство за прехрана на най-бедните прослойки на обществото, но това няма никакво значение. Те трябва да изчезнат без значение как ще се оправят собствениците им след това. / Снимка: Facebook групата "София-европейска столица без каруци"

„Lo6o mi e“: Не на каруците в София

Lo6o mi e“ е специална рубрика на този блог, показваща нелепостите на днешния ден. В нея ще се дават примери за хора и техните действия, които е по-добре да се разглеждат с чувство за хумор. Иначе ще са повод да се замислим дали нямаме сериозен проблем, след като подобни неща се случват.

Група във фейсбук призовава за забрана на използването на каруци в София. Със заглавие „София – европейска столица без каруци“ групата вече е събрала 284 харесвания, има свой манифест и публикува снимки на конски биологични отпадъци, с цел да покаже колко е неуместно да се използва впрегатна конска сила в столицата.

Като предполагам, че това е форма на арт провокация с чувство за хумор, споделям мотивите на групата, придружени с кратките ми коментари:
– Не е хуманно да се измъчват и експлоатират впрегатните животни; (впрегатните животни трябва да се отглеждат като декоративни – бел. ред.)

– Каруците замърсяват улиците и миришат неприятно; (каруците отделят много повече вредни емисии от двутаков бензинов двигател – бел. ред.)

– Опасни са за уличното движение и за всички участници в него (шофьори и пешеходци) (пияни каруцари всеки ден убиват хора на пешеходните пътеки – бел. ред.);

– Каруците излагат столицата ни и гражданите пред чужденците; (прикриването на потресаващата бедност е присъща ценност за развитите пост индустриални общества – бел. ред.)

– Не отиват на една европейска и цивилизована столица; (виж бедността по гетата е напълно нормална – бел. ред.)

– Каруците и техните „водачи“ нямат застраховки и не плащат данъци; (от облагането на каруците може да се запълни бюджетния дефицит, но каруцарите са неуловими – бел. ред.)

– Не са проследяеми и не подлежат на контрол. (дистанционните фискални устройства не могат да работят без подаване на електроенергия – бел. ред.)

Tags , , , ,
към цялата статия

2 thoughts on “„Lo6o mi e“: Не на каруците в София”

  1. В допълнение на горните аргументи-каруците се ползват за извършване на престъпления-кражба на вещи в.ч.капаци на шахти, мантинели, земеделска продукция, строителни материали и много други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>