47986.jpg.pagespeed.ce.AMfGi8M6F5
Росен Плевнелиев не е руски агент, каза моят източник. Той сам бил толкова неадекватен, че несъзнателно и доброволно вършел работа на руснаците.

Радан Кънев, Трайчо Трайков, Николай Ненчев, Петър Москов и Даниел Митов са руски шпиони. Ето доказателствата*

Докато седях в опушения салон на приличен столичен бар, който след 22:00 се води затворил, а всъщност позволява на клиентите си да останат и пушат, най-после видях един от най-важните си източници. Агент в руското разузнаване, но не руснак. Работещ за невероятно уважавана западна компания с позицията на оперативен мениджър за българския екип, макар у нас да се намира и щабът на компанията за целия Балкански полуостров. Заведението е същото, където ходи и Радан Кънев, но това не изглеждаше да притеснява моят източник. „Радан  е колега, вербувани сме по едно и също време, отговори ми източникът“, когато лидерът на ДСБ влезе и му предложих ние да сменим мястото.

 

Невярващ на чутото изпуснах солетата, с която си разнообразявах бирата. „Но как така“, попитах го аз. А той отговори, че историята е много проста. Руснаците били стартирали тайна програма, наречена „Троянски кон“. При нея целта била да не се вербуват хора със социалистически и проруски възгледи. Те, както се казвало, безплатно отсояват руската кауза, или най-малкото са за отношения на умерено приятелство с Русия. Въпросните хора обаче страдали от консолидация на обществените нагласи срещу тях, били изолирани, маргинализирани и отритвани.

Затова руснаците решили да си създадат мрежа от привидно антируски настроени ястреби. Хора, които говорят против Русия. Призовават за санкции, за струпване на войски и ако може за наритване на руските военни в някоя държава от региона – Украйна, Грузия, Приднестровието.

Мисията на тези хора била да се държат толкова наивно-агресивно и безотговорно, че да уплашат обществото от новото дясно. Така умерените и проруските политици, щели да изглеждат като приемлив компромис. Вместо тотална война с руснаците, мир и партньорство. Контра на европейските инициативи за санкции и общо взето израз  на нормалност спрямо идеите за пропускане на джихадисти и икономически мигранти от Близкия и Средния изток.

Цялата инициатива за „умните и красивите“ била замислена от руски анализатори и пратена по секретна поща на Ивет Добромирова, която чрез своята пи-ар агенция опитала да асоциира недоволството на дясната интелигенция с политическите марионетки на Москва.

Сред агентите на Русия в България били Радан Кънев, Трайчо Трайков, външният министър Даниел Митов, военният Николай Ненчев. На въпроса ми за Бойко Борисов и Росен Плевнелиев, източникът отговори отрицателно. Борисов бил алчен и искал повече, отколкото ведомостта за скъпо-платени шпиони позволявала да му се отпусне. Освен това имал склонност да се предлага и на запада, та на него въобще не му било предлагано, за да не се досетят германците и американците. Виж, при Росен Плевнелиев историята била различна. Той просто бил толкова тъп, че за без пари правел това, което американците му кажат. За да не се отклони от  правата линия все пак, бил вербуван един от съветниците му.

„Но как така, няма ли контраразузнаване, което да ги улови и да ги неутрализира“, попитах го аз. „Не“, отговори моят източник. Генерал Атанасов също бил руски шпионин. Още от годините си като курсант в академията на МВР в Симеоново. Той лично бил вербувал здравния министър Петър Москов. Неговата мисия, както и на Даниел Митов била да изглеждат, освен като ястреби и много тъпи. Това щяло да отблъсне и по-интелигентните десни в България и да ги насочи към една по-умерена линия спрямо Русия.

Въвеждането на пръстови отпечатъци в болниците било също руски заговор. Така съюзът между Турция и Русия, щял да си подели и контролира България. „Само си помисли – каза ми той – пръстовите отпечатъци ще изтекат към Турция, след което ще се поделят с руските служби“. Това щяло да стане, след като турската верига „Аджъбаден“ купи най-голямата частна болница „Токуда“.

Щяла да я превърне в най-модерния център за лечение на популярни болести и да привлича хора, които сега търсят здравни услуги другаде. Ниските й цени, щели да се представят като икономия от  мащаба, но реално щяла да се субсидира от руското и турското разузнаване.

„Добре са го обмислили руснаците“, каза аз. Нямаш представа, колко  добре и колко мащабна е тази операция. „Самият Доналд Тръмп е руски агент“, обясни ми моят източник. След като руснаците превземели Америка отвътре, вече нямало да се налага да инвестират в контрол над малките държави. САЩ щели да правят това със собствени средства в полза на Русия.

Горният текст е художествена измислица. Той целеше да накара хората да мислят*.

Tags , , , , , , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>