Това са хората, които крепят днешната власт. Може би затова и тя е с толкова ниско качество.
ГЕРБ изглеждат нормални единствено на фона на такива идиоти.

Идиоти, разкарайте се *

Експериментът, при който кръгли идиоти се назначават по всякакви властови позиции, почна да придобива апокалиптични измерения. Само за няколко дни толкова много хора показаха огромния ресурс, който е пропилян в опит да бъдат изградени като личности. Родители, образователна система, общество, всичко се е провалило. Вчершният брифинг в Министерски съвет помогна да разберем що за стока са Кирил Домусчиев – председателят на КРИБ, Валери Симеонов, всичките им поддръжници, но не само.

Лидерът на организацията, която претендира, че ще спасява България – Валери Симеонов е идиот извън всякакво съмнение. Маската падна и затова анализът може да се насочи към останалите.

Кирил Домусчиев – ръководител на най-голямата работодателска организация, произнесе определението „данък инвалид“. Така бяха определени законодателните промени, имащи за цел интегриране на хора с увреждания.

Че най-голямата работодателска организация е в дълг пред държавата, е ясно отдавна. Първият й председател, откакто тя е в сегашния си вид, Иво Прокопиев докара на власт Бойко Борисов. Екосистемата от медиите му (даже имаше и телевизия, която бе създадена година преди изборите и затвори половин година след тях) беше първа да налага лицата на новата власт. КРИБ подписваха споразумения и меморандуми, напоително отразявани от „Дневник“ и „Капитал“. **

Следващият председател Огнян Донев също свърши своя дял от работата и се обяви против правителството на Пламен Орешарски. Честито, получихте „Бойко 2″ в комбинация с Пеевски, от който иначе „бягахте“. Нито Донев, нито Прокопиев обаче са си позволявали да правят дръзки изказвания в стил Кирил Домусчиев, с които да обиждат толкова много хора. Интересно, големият мъж Домусчиев, дали се погрижи фирмите му да платят задълженията си по приватизацията на „Български морски флот“, за която загубиха съдебното дело миналата година?

Как така пригласящите му медии (най-вече списание „Икономика“) реваха от тормоза, оказван от НФСБ, а днес Домусчиев и Симеонов манифестират солидарност и взаимна подкрепа.

Може би точно идиотщината и липсата на някои мъжки качества в господин Домусчиев обяснява и защо КРИБ изпадна дотам да бъде една тесногръда организация с липса на капацитет да генерира алтернативни идеи. Защо великата работодателска конфедерация не предложи нещо по-добро?

Например, за всеки нает, човек с увреждания, на работодателя му да се възстановяват данъчно-осигурителни задължения в размер на 150% от разхода за възнаграждение, на наетия човек? Дали нямаше да има стимул да се потърсят хората със способности, които са в плен на заболяванията и травмите си? Дали нямаше загубеният данъчен приход да се компенсира с икономическите ефекти от една истинска, осъзната като полезна и необходима интеграция?

Този дебат не се проведе, защото гьонсуратлъкът на работодтелските организации (и най-вече на КРИБ) стигна дотам, че те са загрижени единствено за джобовете на председателите си, но не и за баланса между интересите на всички обществени групи.

Въпросът, на който не мога да си отговоря е дали Кирил Домусчиев е пудел на ГЕРБ и Бойко Борисов, или ГЕРБ и Бойко Борисов са пудели на Кирил домусчиев. Във всеки случай отношенията по тази релация отдавна са загубили човешки си облик.

Какво да кажем за Димитър Манолов от синдикалната организация „Подкрепа“, който още през лятото първи се нахвърли на майките, които искат държавата да се грижи по-адекватно за хората с увреждания? Какво да кажем за Пламен Димитров от КНСБ, който показа, че дори не знае какъв е размерът на максималната пансия? Тръгнали да защитават интересите на работническата класа, реално те са асимилирани и опитомени от властта (тази, конкретно сегашната).

Някогашните синдикални лидери Желязко Христов и Константин Тренчев също флиртуваха със властта, но имаха кураж да повеждат хората по улиците, когато тя се самозабрави. Някой да е виждал значим синдикален протест в последните години?

Партията на Волен Сидеров – „Атака“ вкара в парламента педофил – Владо Кузов. Фюрерът на тази партия налиташе на студенти, на мюсюлмани, тормозеше хора в самолети и по заведения. Накрая си изяде боя и беше осъден. Днес претендира да бъде консерватор и търси международно признание за възгледите си.

Какъв консерватор си ти, бе? Клоун!

И той и новият му партньор Николай Бареков са кръгли идиоти, но по някаква причина преуспяват. На фона на идиотизма, който демонстрират Сидеров, Бареков и Симеонов, четвъртият идиот – Каракачанов със синята каска направо изглежда нормален.

Сякаш по поръчка изявление направи и един позабравен идиот – Симеон Дянков. Правителството било атакувано от БСП и ДПС, които банкрутирали Корпоративна търговска банка. Да, това е неговото мнение за днешните събития.

Той навярно е горд с факта, че оставили КТБ да расте експоненциално. От 2009 до 2013 година, когато Дянков беше изгонен от Борисов, банката нарастна три пъти, като междувременно беше и ограбена отвътре. Седмици, след като Дянков позорно напусна управлението, служебният министър Калин Христов въведе истински правила за обезвреждането на КТБ, а кабинетът „Орешарски“ само ги изпълни. Това накара Цветан Василев да вдигне лихвите и да смени парите на държавните фирми с тези на нормални вложители, като източник за следващо разграбване. Дава ли си сметка за това идиотът Симеон Дянков? Не. Явно и в чужбина има доста идиоти, щом е възможно той да бъде приеман насериозно.

Някога не беше така. Румен Овчаров, Йордан Цонев, Ахмед Доган, Георги Първанов, Делян Пеевски, Иван Костов са хора от много различно тесто. Всички до един поляризира общественото мнение по въпроса дали е положителен или отрицателен герой. Но никой не отрича, че до един тези хора притежават интелект, сила на характера и визия.

Какво точно се промни в последните години, че тези хора трябваше да бъдат изместени от идиоти като Волен Сидеров, Валери Симеонов, Николай Бареков, Симеон Дянков, Росен Плевнелиев? Отговорът е ясен. ГЕРБ не биха били приемливи на фона на нещо качествено. Някога проглушаваха ушите на брюкселските чиновници, че правителството на Орешарски разчита на подкрепата на националистите от Атака. Днес те самите са зависими от националистите на Симеонов. Борисов сам си го призна.

Едно е сигурно – щетите от сегашните идиоти ще тежат на държавата ни с десетилетия.

* Според онлайн тълговния речник Rechnik.info „идиот“ е разговорен израз за глупав и тъп човек.
**Казвам това, съзвавайки че, изпълнението на тази задача се падаше и на мен, но не го осъзнавах. Мислих, че просто имам работа с ново явление, което акумулира енергия. А то се оказа, че отдавна е било подготвено.

Tags , , , , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>