don_valeri
Властта като инструмент, или властта като самоцел - Валери Симеонов показа, че избира второто.

„Обединени мафиоти“, или „Обединени патриоти“ иска Валери Симеонов

„Обединени патриоти“, или „обединени мафиоти“ – този въпрос изникна след изказването на Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова Телевизия. След като журналистите Ани Цолова и Виктор Николаев използваха метафората дали патриотите няма да се окажат „Малката булка“  в подготовката на коалиция след изборите, лидерът на патриотите отговори, че по-приложим е сюжетът на филма „Кръстникът“. За желанието му той да бъде кръстник, а не евентуалните коалиционни партньори, може да се съди от следващите изказвания.

Журналисти: „Ще управлявате с кръстника?“

Симеонов: „Не, няма да бъде малката булка, а ще бъде кръстникът.“

Очевидно е желанието на Валери Симеонов да бъде „златният пръст“ на следващия парламент и да осребри този си статут. Неспособността му да прикрива личните си амбиции и склонността да се изхвърля обаче този път го разкри. Егото му очевидно е съизмеримо с това на друг националистически вожд – Волен Сидеров, но докато беловласият се прави на борец, Симеонов сам обясни, че ще бъде консуматор на статута си. И то преди да се е добрал до него. Освен, че е тъпо, изказването му е и нагло и си струва да се отбележи, защото разкрива истинската същност на поредният сламен човек, обяздващ националистическата кауза.

Както се пее в „Стани Стани, юнак балкански“ – главата на змията трябва да се строши, докато е още малка. Сега медиите имат чудесна възможност да попитат Корнелия Нинова и Бойко Борисов – ще целуват ли ръката на Валери Симеонов. Защото, ако отказва подчинената роля на „малка булка“, това със сигурност не говори, че се вижда и като патерица на нова коалиция. Макар че, точно в това се цели партията му (Национален форнт за спасение на България). А нейният лидер сам си призна, че смята да дърпа конците.

Нещо като публичният образ на Ахмед Доган. Само че прикрито зад националистически банери и много по-примитивно. Това ли наистина искаме?

Tags , , , , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>