gerdjikov
Ако Огнян Герджиков приема Жан Клод Юнкер да му диктува жена, или мъж да е българският еврокомисар, имаме сериозен проблем.

Герджиков за българския еврокомисар, или защо политиката ни не може без идиоти?

„Желателно е да бъде жена. Това е изискване на ЕС. Те държат много на равновесието между половете и понеже ЕК е доста с мъжкото начало, затова голямото желание на Юнкер, а и не само неговото, е комисар от България да бъде жена. И ще бъде жена“, така служебният министър-председател Огнян Герджиков обясни причините защо новият български еврокомисар ще бъде жена. Изказването породи повече въпроси, отколкото отговори, а водещият сред тях е: Премиерът Герджиков сводник на Юнкер ли е, който му урежда сгодни женици, или министър-председател на държава членка, която има същите права като останалите страни да номинират най-достойния си кандидат без значение от пола.

От отговора на този въпрос зависи дали ние ще изпратим личност, която умее едновременно да работи за Европейския съюз, съблюдавайки ресорните си отговорности, и успоредно с това упражнява меко влияние в полза на своята страна. Разбира се, можем и да попитаме господин юнкер дали предпочита следващия еврокомисар да е блондинка, брюнетка, или червенокоса. На високи токчета ли я желае, или в кожено облекло с камшик.

Да, нелепо е да се правят такива аналогии с процеса за избор на еврокомисар. Но вратата към нелепостите беше отворена от Огнян Герджиков.

С изказването си той се нареди до плеядата послушни чиновници, които се връщат у нас, предавайки волята на „европейското семейство“, без да обяснят на свой ред те какво са извоювали за страната ни. С такива управници дори не е нужно да се търсят кусури на Европейския съюз. Сервилността им е достатъчна за да накара българина да се притеснява що за хора управляват Европейския съюз, щом толкова лесно се разбират с Герджиков.

Tags , , , , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>