Когато станеш за смях от нищо. Премиерът Борисов сам си е виновен, че снимките му с американския президент Доналд Тръмп го направиха да изглежда смешен, но така става, когато човек не знае как да се държи на публично място.

Защо Борисов се изложи, но всичко е точно

Още в началото на миналата седмица написах във фейсбук, че мисията на премиера ни Бойко Борисов при посещението му в ООН, ще е да се снима с Доналд Тръмп. Това е новото поле на противопоставяне с президента Румен Радев, защото протоколните снимки, щяха да покажат, който и да било от тях, като човек с международен авторитет, който не е изолиран.

Никой обаче не си е представял, колко смешен ще изглежда Борисов. Във опитите си да изглежда като приятел с половината световни лидери, нашият премиер заприлича на хлапе, което търчи след поредния футболист да му иска автограф и да се снима с него. Жалка работа, но тя роди нещо положително. Обществото за пореден път показа, че е по-интелигентно от политическата си класа и превърна излагацията на министър-председателя в майтап. 

Това, че поведението на Борисов беже жалко, е следствие на личните му комплекси. Снимка с Тръмп, още в пленарната зала, преводачката в ролята на папарак, преглед на снимката преди още Тръмп и Ники Хейли (представителят на САЩ в ООН) да са си тръгнали. Всичко това говори за незряло разглеждане на американския президент, като недостижима личност, с която човек да се снима е максимумът, на който е способен.

Ако някой изгледа записа, ще му направи впечатление, че ръката на Борисов по пътя към Тръмп замахва сякаш премиерът ни е рапър, или си има работа със стар приятел. Нещо в смисъл „евела ти правим“, или „кво став бро“. Всъщност, поведението на Бойко Борисов има аналог.

През пролетта на 2009 година, когато ГЕРБ се засилваха да направят първия си изборен скок, Европейската народна партия направи всичко възможно да ги подкрепи и дори проведе своя среща в София, в запечатиня днес хотел „Маринела“. Там имаше две хубавици в ранните си 20 години, които видимо бяха със задача да помагат по организацията. Русата беше сдържана и скромна и впоследствие стана ясно, че е преводачка. Черната не спря да се снима с важните чичковци. После стана важен сътрудник и член на политическия кабинет на Симеон Дянков. Някои от жълтите вестници писаха, че са любовници.

Та поведението на Бойко е същото като на Ирина. Снима се с всички и не пропусна да покаже фотосите. Трябваше да разберем, че премиерът ни е международен фактор. И той наистина можеше да стане. Само си представете двама пословични женкари, единият доказан милиардер, другият обвиняван, че е такъв. И двамата вулгарни като образовани каруцари. Те наистина биха си прекарали чудесно на кресло с пура и уиски. Ако нашият говореше английски. Но не, и затов се държа като старлетка.

Но поредицата от фотосесии на министър-председателя създаде още дветечения в социалните мрежи.

Първото, изразява съмнения, че „протоколната“, по думите на Борисов, снимка с Тръмп всъщност е била с восъчни фигури. Основания за това дадоха привидно неизменните позиции на американския президент и съпругата му Мелания при снимките с останалите държавни глави и правителствени ръководитли. Което е по-важно, много от позициите на Тръмп и Мелания съвпадат и с тази, при снимката им с президента Румен Радев от миналата година.

Така въпросът се пренася не само към това доколко Бойко се е изложил, но дали гостите на Тръмп в ООН, не се подлагат на унизителния ритуал да си правят протоколни снимки с восъчни фигури. Съмнение за това изразиха вече от сайтовете „Афера“ и БгСнайпер“.

Ние опитахме да съпоставим различни елемнти от стойката на американските випове за да изясним налице ли е замръзнала позиция и вероятност за восъчни фигури, или първото семейство на САЩ е събрало сили да замръзне в усмихната стойка за дълго време, докато се изреждат гостите им.

RTrBtrrtrlegs btrlegsbtrhends rtrhendsportrlIYoVz5pqa

Истината едва ли ще се изясни само от фотосите. Има разлики в разположението на краката, както и пръстите на Мелания, така че версията за восъчни фигури трудно може да се потвърди.

Но поведението на премиера ни разбуди цяло социално движение. Хората пускат своите снимки с восъчни фигури от музеите по света. Такова единство нацията не е изпитвала от мачовете на футболните национали в САЩ преди 24 години, заради което трябва да благодарим на Борисов. Истински национален обединител.

Tags , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>