Без сервилност, няма израстване в губернията на Бойко Борисов.
Колкото и да се пъчи, колкото пи-ар машината да го представя като мачо, премиерът Бойко Борисов е обикновен страхливец и обратното на истински държавник и реформатор.

Кой спечели годишните антинагради „На стената“?

Краят на всяка година е време за оценка на поведението и взимане на поуки за бъдещето. Това е времето и за раздаване на награди на хора, които са се отличили по един или друг начин. Ние също сме съставили списък с хора, които заслужават награда. Всъщност, антинаграда – „На стената“ с няколко категории. Няма да сме досадни като мухи, и да натрапваме призовете си както Боби Ваклинов прави със златните скунксове. Все пак поддържаме някаква нормалност. Но не можем да спестим оценките си за някои наистина „заслужили“ личности. Ето кои са те по категории.

Прасе на годината

Борислав Михайлов, президент на Българския футболен съюз. Наградата не прави намеци за фигурата на господин Михайлов а е основана в оруелския смисъл, и по-точно, вдъхновена е от геоите във „Фермата на животните“. Когато през 2005 година славният вратар оглави футболната федерация, тя бе на 39 място в света, като най-голямото й падение преди това беше 53-та позиция. За 12-те си години начело на БФС президентът не е успял веднъж да създаде такава организация, че националите поне да се класират на световно или европейско първенство. Макар в момента гарнитурата да е 43-та позиция в света, или относително близо до момента, когато той оглави национала, не трябва да се забравя падението от 2011 година, когато стигнахме 83-то място в света.
Въпреки това известният повече с танцьорските си качества бивш футболист смята, че е безалтернативен и не пропуска да пробута сина си Николай Михайлов до националния отбор. Типично прасе от фермата на животните.

Страхливец на годината

Бойко Борисов, премиерът на България през седем от изминалите девет години е жив пример как човек може да се отрече и от най-твърдите си ангажименти, тогава когато се притесни, че може да остане неоценен от обществото. Последното повдига въпроса дали той е тъп и си няма доверие, или просто е слабохарактерен и в гърдите му бие заешко сърце.
Последният пример са лекарствата за онкоболните, от които най-новите трябваше да се забранят с плановете на бюджета за 2018 година. Преди това завои са правени от позиции като акциза на ракията, заплатите на полицаите, множество назначения и други.

Натегачи на годината

„Господари на ефира“ са халтурна машина за разрушаване на авторитети, омаскаряване на личности, и опраскване на репутации, както и за утвърждаване на култа към личността на Бойко Борисов. Долни и пошли точно толкова, колкото ги представя професор Вучков, проблемът е, че човекът мяза на отдавна изкукал, поради което дори и като говори истини, никой не му обръща внимание. Подмазвачеството пред Бойко Борисов стигна своя пик след като привлякоха неговия имитатор Ненчо Балабанов. Но какво да са очаква? Оставен извън хранилката, неизвестният с други постижения актьор, току виж се захванал с истинска политическа сатира. Спокойно, господин премиер. С такива подлоги винаги ще изглеждате пич. Поне в очите на своите храненици.

Гьонсурат на годината

След тежко раково заболяване, от което се е лекувал в чужбина, депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов гласува да се отхвърли президентското вето върху мораториума за нови лекарства срещу ракови заболявания.

Ако информацията, че този човек се  е лекувал в Германия, но гласува за ограничаване на средствата за лечение в България, думите ще са излишни.
Този човек се е лекувал в Германия, но гласува за ограничаване на средствата за лечение в България, думите ще са излишни.

Ето и какво казва за престоя си в Германия:

„- И как променя характерът? Ти отиваш в Германия и те слагат в една стая и започва химия. Да те блъскат с химия…

– Химия, лечение, лекарства, инжекции. Бях надупчен като ,,холандско сирене’’.

Чудесно. А след това отказа на българите без твоите финансови възможности също да получат шанс за лечение. Достойна постъпка на гьонсурат.

Това е човекът, който нямаше проблеми да се нарича „мултак на годината“ и скочи на бой срещу български полицай. Кой знае, ако онова момче в униформа беше събрало кураж да му строши зъбите преди 15 години, може би халтурчикът нямаше днес да е толкова нагъл.

Фльорца / кифла на годината

Президентът на България Росен Плевнелиев не спира да обикаля медиите и да обяснява колко е обичан тук и там по света. Да претендира как е работил и допринесъл за отварянето на 90 000 работни места е негова мантра, въпреки че какво точно е свършил, си остава в тайна. Наскоро той започна да конкурира и чалга певиците, като дава интервюта за новото си гадже.

Палячо на годината

Военният министър Красимир Каракачанов е може би единственият националист в света, който ще приеме да бъде министър на отбраната, когато пред очите му въоръжените сили се сриват, а той бездейства. Поставянето „на трупчета“ на изтребителната авиация, вече се разраства и върху транспортните самолети.

За първи път клоунският костюм е в цвят каки и включва карго панталони.
За първи път клоунският костюм е в цвят каки и включва карго панталони.

Видният патрЕот обаче топли министерското кресло и си трае, да не би премиерът да разтури седенката.

Tags , , , , , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>