Седем извода от правителственото “гости” на Кирил Домусчиев

Много се изказа и написа за пътуването на Бойко Борисов до Разград, заедно с финансовия министър Владислав Горанов и регионалният Лиляна Павлова, както и за това колко струваше воаяжът на данъкоплатците им. Много малко от цялата полемика обаче се оказа смислена и затова предлагам изводите, които според мен всеки трябва да има предвид след тази “фалшива буря”.

1. България не свършва до околовръстното шосе на София ие нормално (дори препоръчително) премиерът да уважава грандиозни събития за мащабите на един малък град.

2. Премиерът е един от най-важните хора на държавата и времето му е ценно. Затова може да се оправдае негово решение да лети с хеликоптер от София до Разград, вместо да губи време в път с автомобили.

3. Разходите за гориво на един хеликоптер може да са несравнимо по-малки от полезността, която създава в рамките на половин работен ден един добър министър-председател.

4. Кирил Домусчиев изглежда арогантен като новобогаташ, но всъщност е новият любим олигарх на властта. Флиртовете на правителството с него напомнят за наколенките пред други, вече отминали, величия. И неговият залез ще дойде.

5. Кирил Домусчиев навярно управлява бизнесите си добре, но показа че е далеч от висотата да наставлява обществото или бизнеса в България.

6. Ако българското общество е помъдряло след трусовете от фалита на Корпоративна търговска банка, трябва да се съпротивлява срещу нарастващото влияние на всеки олигарх, бил той стар, или нов.

7. Финансовият министър не е лелка, която къса билетите на входа на стадион „Дянко Стефанов“, макар и точно такова впечатление да оставят думите на Кирил Домусчиев.

Tags , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>