bobiM
Всеки час, в който Боби Михайлов е начело на БФС, дори и без да го упралява, носи вреди на българския футбол. Ако щете дори и защото вече е амортизирана личност. Но тук не става дума за неговата работа, а за това, че съдбата му е решена някъде в среди, които в миналото не свързвахме толкова често във футбола и които все по-често ще предопределят неговото развитие. / Снимка: снапшот от официалния сайт на БФС

Политика и шкембе: Кой поиска Боби Mихайлов аут от БФС

„Политика и шкембе“ е новата рубрика за ирония и сарказъм. По подобие на „НеНовините“ в нея ще се публикуват неща, с които целим да изпълняваме развлекателната функция на медията.
Първи на прицела ни е президентът на БФС Борислав Михайлов, за когото смятаме, че вреди на българския футбол дори само с присъствието си в президентския кабинет на улица „Иван Асен“ ІІ.

Жоао Хавеланж, Сеп Блатер, Иван Славков, Борислав Михайлов – общото между тези личности не е само, че в даден етап от живота си са оглавявали спортни организации. Общото е много повече – те са имали абсолютна власт и изместването им е било невъзможно. Тяхното управление се маркира от смачкана опозиция до момента, в който външна на системата сила не се намеси. Тогава часовникът с обратното броене започва да тиктака все по-шумно.

Боби Михайлов няма да си отиде, заради лошата работа, която върши, а заради волята на управляващите.

Жоао Хавеланш отстъпи пред нарастващата икономическа сила на европейския футбол. Сеп Блатер си тръгва, подгонен от Съединените щати, а Иван Славков сам се набута в корупционния скандал с ВВС, след което стана въпрос на куртоазия международната общност да се отрече от него.

Абсолютно същия път на развитие следва и вратарят на четвъртите в света Боби Михайлов, който защитаван от икономическата власт на големите клубове печелеше всички избори до момента, въпреки че футболът се срина по успеваемост до нивото на Малта, Кипър и Албания.

Причините за това са комплексни – от морала на футболистите, до чистоплътността на клубните ръководители и волята на федерацията да наложи адекватен модел за развитие на спорта в бедна, но богата на таланти държава.

prisoners
Как затворници са се сдобили с фотоапарат и как фотосът е изнесен за да бъде видян от целия свят. Още една причина да вярваме на конспирации. / Снимка: не успяхме да открием автора на снимката.

Боби Михайлов е на мушката на политическото задкулисие, чиято корона, наречена КОЙ се поделя от премиера Бойко Борисов и Движението за права и свободи. Тезата може да звучи конспиративно и наистина, за това няма нито едно пряко доказателство. Косвените сигнали обаче са сериозни. Доскоро недосегаем за критики според редакционната политика на една от информационните агенции на властта, Боби Михайлов вече е заливан от критични статии.

Другият сигнал е, че в пазарджишкия затвор червени пандизчии са поискали да приемат в редиците си ръководството на БФС. Снимките, за които нямаме авторски права са от последния етаж на крило, което се вижда от улицата. Знамената са в подкрепа на ЦСКА и против футболната централа.

Събрани в едно сигналите са информационна агенция на властта против ръководството на БФС и лозунги от затвор в града, който се приема за бастион на ДПС.

Каква е причината за махането на Михайлов?

Основната версия е, че червените фенове се нуждаят от изкупителна жертва за шкартирането на любимия им клуб от елитната „А“ група. Докато не получат височайшо жертвоприношение те ще обвиняват премиера Бойко Борисов, който най-вероятно няма никакъв принос за несгодите на клуба им. Единствено негово прегрешение е, че покани „Газпром“ да спонсорират „Левски“, когато се смяташе, че ще строят „Южен поток“ и така излобира не за интересите на българския футбол, а за тези на любимия си клуб.

Лошото е, че евентуална смяна на футболния президент няма да реши нито един проблем на българския футбол. За това се искат визия и последователност, каквато не сме виждали от десетилетия и за каквато нямаме доказателства, че ще притежава следващият президент на БФС. А ако искате прогноза за следващия президент на футболния съюз, аз бих се обзаложил, че ще е или Камен Костадинов, или Атанас Фурнаджиев.

Tags , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>