Макар по дрескод Джеръми Корбин да прилича на активист на Сириза, изказванията му показват изключително овладяна реч, познаване на проблемите и способност да убеждава.
Макар на външен вид да изглежда повече, като застаряващ, аполитичен професор, Джеръми Корбин демонстрира познаване на проблематиката, която дебатира в по-голяма дълбочина от премиера Дейвид Камерън, както и значителни ораторски качества в контраст с факта, че няма висше образование.

Корбин спечели първия сблъсък с Камерън

Посинен от вестникарските заглавия, Джеръми Корбин излезе победител от първия си сблъсък като лидер на опозицията с премиера Дейвид Камерън. Получил 40 000 въпроса от граждани на Обединеното кралство Корбин изведе шест ключови питания, които се срещат най-често и ги зададе на министър – председателя.

От своя страна Дейвид Камерън бе този, който загуби вербалното противопоставяне, изговаряйки консерваторски клишета, избягвайки директни отговори и показвайки дистанцираност и незапознатост с конкретните проблеми на средната класа.

Това не остана незабелязано и пресата отдаде дължимото уважение на Джеръми Корбин за опита си да доближи държавното управление до истинските нужди на домакинствата.

Tags , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>