Lunatics
Мартин Димитров смята, че като Доналд Тръмп може да печели популярност, насаждайки омраза, дискриминация и потисничество.

Мартин Димитров е менте на Доналд Тръмп. Толкова за забраната на сърпа и чука

Народните представители Мартин Димитров, Петър Савов и Методи Андреев предложиха Наказателният кодекс да се промени така, че да забрани прокламирането на комунизма и носенето на популярните тениски със сърп и чук, или тези с лика на Че Гевара. Правейки това тримата показаха, че не са нищо повече от имитатори и ментета на Доналд Тръмп, които мислят, че и в България електорална подкрепа може да се постигне с проповядване на омраза.

Още от сега е ясно, че единственото, което ще спечелят въпросните депутати, е новоучредената награда на този сайт – „лунатик на седмицата“ (между другото, търси се скулптор с идеен проект за изработване на статуетката). Ако случайно идеята им бъде приета и гласувана с мнозинство, това ще е краят на демокрацията, но дори и Цветан Цветанов има достатъчно интелект да не допусне такава глупост. Мартин Димитров и Методи Андреев обаче си имат собствена игра. Също като във филма „съдружници по неволя“, Димитров и Методи Андреев ту се карат, ту се събират в името на това отново да попаднат във властта, но идейният им арсенал е силно  ограничен до сърфиране по антикомунистическата риторика, кадруването в една или друга институция и други лицемерни инициативи.

Този път инициативата им не се състои в безобидно празнословие, галещо преди всичко собственото им его и след това сантимента на част от малкото им избиратели.

Новата им идея заплашва да положи основите на нов тоталитаризъм от оруелски тип. Първата стъпка ще е да хванат ръка за парламента при очертаващите се предсрочни избори, позиционирайки се като върли демократи в стилистиката на Доналд Тръмп. Възходът на ню йоркския милиардер обаче показва как безобидният ексцентризъм може да прерасне в нова форма на фашизъм. Между базите данни с мюсюлмани, до преследването на хората с комунистически виждания разлика няма.
LunaticsOftheWeek
Мартин Димитров, също както Доналд Тръмп се проваля в разбирането, че не идеята за комунизма е лоша, както и идеята за исляма, а е сбъркан начинът, по който тези идеи се изповядват. При Мартин Димитров интелектуалният фалит е дори по-голям, защото Тръмп проповядва превъзходство на християни над мюсюлмани, докато Димитров  иска преследване на хора, които подкрепят атеистичната доктрина на християнските ценности, с които той самият се асоциира.

Християнството, също като комунизма, проповядва равенство и справедливо споделяне на благата. Това че по модела на Ленин и Сталин се създават и все още съществуват войнстващи диктатури, представящи се за комунистически режими е поругаване на идеята, а не нейна реализация. Ако Мартин Димитров не осъзнава това, той просто е опасен за демокрацията. И не защото той самият има интелект, или харизма да поведе хората към нещо голямо и вредно, а защото може да отвори вратата към преследването на инакомислещи и по други въпроси.

Сектантът против транссексуалните

Тук може да се каже още много за провала на синия депутат. Като например, че според традиционните български разбирания, Мартин Димитров е еретик и сектант, спадайки към една от протестантските деноминации на християнството, както и че бидейки представител на едно малцинство, да проповядва дискриминация спрямо други малцинства (комунистите и транссексуалните), освен тъпанарско е и проява на двоен стандарт.

Да, през миналата година Димитров се обяви против промени в Закона за защита от дискриминация, изхождайки именно от религиозни съображения. Те касаеха защитата на хора, които са сменили пола си, а Димитров се противопостави с религиозна аргументация.

Уважаема госпожо Председател, уважаеми дами и господа! Първо, искам да поздравя Комисията и нейния председател, че е отхвърлила този текст и това не е случайно. Ако днес от парламента излезе съобщението: „Народните представители се събраха и решиха, че когато хората си променят пола, трябва да ги предпазваме от дискриминация. Това им беше днешната работа”, атестацията за мисленето, морала и ценностите на това Народно събрание няма да бъде добра.

Колеги, ние нямаме друг подход освен категорично да застанем зад становището на Комисията, защото в крайна сметка става въпрос за ценности, които, имам чувството, че някой ни ги пробутва, като уж европейско законодателство, макар че това не е така. По тези въпроси всяка страна сама трябва да взима своите решения, извинявайте. Тук не можем да говорим за еволюция. Някой се опитва да ни откаже от традиционни християнски ценности, каквото е семейството, и не трябва да го допускаме.

И за да не говоря повече, не искам да се разраства голям дебат, категорично подкрепям становището на Комисията и ценностите, които ние трябва да предадем на нашите деца – християнските. Благодаря.

След такова изказване може да се направи един единствен извод – Мартин Димитров вижда в отказа да предпази конкретни хора от дискриминация, шанс да защити християнските ценности. Аз пък виждам поведение, чието обяснение варира някъде измежду закърнял мозък и пълно лицемерие.

Преди това изказване на Мартин Димитров, в парламента само  Волен Сидеров и дружинката му (част от която се призна за престъпник, заедно с вожда си) се чуваше, че в една светска държава законодателството трябва да почива на религиозни принципи и на хора, които са приемани за грешници, трябва да се отказва защита от дискриминация.  Разбира се, Димитров е избран от достатъчен брой имащи право на глас граждани, но действията му натрапчиво показват защо трябва да внимаваме, на кого гласуваме доверие.

Когато глупостта видимо вреди

Накрая, ето един вече материализиран риск от действията на Мартин Димитров.

pfЦитатът е от доклад на Европейската комисия, която вече официално предупреждава, че през 2020 година може да видим провалени пенсионни фондове, които не могат да изплащат пенсии клиентите си. Това може да се случи, защото се предполага, че те имат прекомерни инвестиции в свързани лица и в обезценени финансови инструменти. В случай, че някой не знае, за здравето  на пенсионните фондове отговаря Комисията за финансов надзор. И сегашният й състав е формиран благодарение и на Мартин Димитров, който бе съвносител на законодателните промени, които прекратиха мандата на предишния й състав.

Може би американците имат шанс да научат нещо от нас и като се запознаят с пораженията нанесени от Мартин Димитров, ще се сетят да не гласуват за Доналд Тръмп.

Tags , , , , , , , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>