big_bro
"Биг брадър" не може да поднесе нищо друго на зрителите освен загуба на времето. Същото важи и за повечето други реалити формати. / Снимка: снапшот от Vbox7

Кои са най-тъпите реалити формати

Краят на лятото наближава, хората се връщат на работа и отново започват да прекарват сериозна част от свободното си време пред телевизора. И машината за пари, позната като „развлекателна индустрия“ започва отново да пробутва мозъчните си отрови, маскирани като разтушаващи предавания, които помагат на човек да забрави проблемите си за малко (сякаш това е някакво решение).

Римското правило „хляб и зрелища“ днес се реализира чрез реалити форматите

Първото телевизионно малоумие на „есен-2014“ ще е „Биг Брадър“ – 100% натурален. От екраните вече ни показват денди, което след като си слага папионка, подкарва веспа с ремарке, а в него прасета. Не знам за вас, но мозъчните ми клетки започват да се мъчат и предупреждават, да избягвам тази простотия с всички възможни средства. В следващите редове можете да видите класация на най-тъпите реалити формати, чието избягване е силно препоръчително.

Най-тъпите и вредни реалити предавания

„Биг брадър“ и „Вип Брадър“ – група богати продуценти подхвърлят трохи на нуждаещи се от пари или внимание хора, които имат възможност да се елиминират и така докато остане само един и той вземе някаква награда. В резултат няколко души са получили национална известност, често вървяща със самоизлагане. Зрителите са наблюдавали няколко изтерзани индивидуалности, поставени в стерилни условия, а продуцентите, които са подхвърлили трохи, са станали с няколко стотици хиляди по-богати. Ах да, и група псевдо интелектуалци са заработили хонорари от това да коментират онези, другите в къщата.

„Женени от пръв поглед“ – Хора живеят с години докато се решат на брак, други се влюбват от пръв поглед и после съжаляват. Тази повърня кара брак да сключат хора, които никога преди това не са се виждали. Отново за награда, че се показват пред цялата нация, има спонсорирани пътешествия, вървящи със задължението да разисквате емоциите си така, както не го правите с нито един приятел в бара, но сега цяла България ви гледа.

„Сървайвър“ – отново едни хора се борят за едни пари с други хора, докато накрая остане само един. Но са получили възможност да го правят на тропически остров. Бонус за зрителите е, че има повече спортни тела.

Малкото смислени

„Х фактор“ – и тук голямата награда е отредена за един, но по пътя към нея има постоянна демонстрация на музикални и певчески способности. Зрителите се запознават с оперното изкуство, мюзикълите, популярната музика и креативните интерпретации на участниците.
Рискът е, че зрителите виждат само отделни песни и така една оперна творба остава неразвита в своята цялост.

Вредното е, че докато се състезават за голямата награда много от участниците – жертват следването си в консерваторията, или музикалното училище. Размяната е на популярност и възможност да си намерят продуцент, срещу шлифовка на качествата и характера преди да е станал напълно готов.

България търси талант – същото като „Х фактор“, но тук талантът може да бъде артистичен, физически, или цирков.

Мастър шеф – тук става дума за интелект, креативност и амбиция. Хора с талант в кулинарната сфера опитват да покажат, че могат да готвят различни изтънчени ястия. След множество пресявки отново накрая остава само един, който взима голямата награда. Продуцентите отново са на върха. Зрителите обаче са получили достатъчно „храна за размисъл“ как да живеят по-красиво и здравословно.

Tags , , , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>