trollZ

Владислав Горанов тролва Симеон Дянков

Освен митологични същества, тролове са и хората, които се заяждат с някого индиректно – през интернет или друга форма на публично изказване. Самата нападка в новия български език също си има специален глагол, който в първо лице, единствено число и сегашно време звучи „тролвам“. Точно това направи и финансовият министър Владислав Горанов, който с няколко изречения заклейми голяма част от усилията на предшественика си в първото правителство на ГЕРБ – Симеон Дянков.

„Бюджетът не прави реформи, той създава предпоставки за тях. Вярвам, че екипите на тези министерства, които не успяха да постигнат заложените цели в 2015 г. (а и бюджетната рамка го предполага за следващата година), ще продължат с усилията. Имам и увереност, че има конкретни подготвени законодателни решения.

Съгласете се, че би могло експертният екип на Министерството на финансите да подготвя законодателни промени в законите, регламентиращи работата на отделни ведомства, но независимо че е вярно, че ако се мести гробище не можеш да разчиташ на помощ от вътре – все пак тази инициатива за промяна в отделните сектори би трябвало да среща подкрепа от самите ресорни министри. В противен случай ще се върнем към образа на предишни финансови министри, които силово и арогантно, поради липса на партньорство с други колеги министри са налагали определени тези и са се опитвали да променят отвън системите. Аз вярвам, че диалога, който имам с другите министри е добър и 2016 г. ще е по-добра за реформи от 2015 г.“, отговори министърът на критика, че бюджетът не предвижда реформи.

Със сигурност адресат на тези думи е Симеон Дянков. Той е човекът, който подскачаше от идея на идея за намеса в работата на колегите си и накрая се запомни освен с шумния си ентусиазъм и с нисък коефициент на полезно действие (всъщност, направо си беше вреден). Но ако това и да беше известен факт и преди, сега вече е потвърдено и от неговия наследник.

Tags , , ,
към цялата статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>